Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. október 14., kedd 00:00

Kanadai ételek "rendhagyó módon" avagy kínai konyha Kanadában...

Írta: 
Értékelés:
(4 szavazat)

Történet:
Miért éppen Kanada? Vagy... miért éppen Alaszka? Lehet feltenni ilyen és ehhez hasonló kérdéseket. Aki látta és érezte ezeknek a helyeknek a szépségeit, az sem tud rá válaszolni igazán. Így én sem! Nem lehet, mert nincs elég szó az érzések kifejezésére, a szív pedig "csak" érezni tud...beszélni nem.A minap szóvá tette nekem Balázs, hogy "Mama, most, hogy újra mész Kanadába légy szíves a konyhai weblapodat frissítsd, már ami a kanadai ételeket illeti."
Elgondolkodtam ezen egy kicsit...kanadai ételek... magyar ételek...olasz ételek...kínai ételek...vagy inkább konyha. Most én tettem fel egy kérdést magamnak...van-e egyáltalán igazi kanadai étel, vagy kanadai konyha? Mint, tudjuk Kanada is Amerika... Észak-Amerika, épp ezért nem kell külön senkinek sem bemutatni, hogy miféle ételek léteznek ott Észak-Amerikában.
Még mielőtt bárki is "leszólna" ezért a megjegyzésért, gyorsan mondom... nem bántom az ételeiket, hiszen senkinek sem esne jól, ha a hazájukban szokásosan fogyasztott ételeiket minősíteném. Nem fogom és nem is tehetem!
Eszembe jutott egy történet... amikor tavaly májusban kint jártam Kanadában, pontosabban éppen Vancouverben, akkor Kedves Barátaink elvittek engem és a velem együtt utazó honfitársamat a "világ 2. legnagyobb kínai negyedébe". Nagyon érdekes volt a látvány, arról nem is beszélve, hogy a "tudat", hogy ott lehetek jóleső és "megtisztelő élményt" jelentett számomra.
Természetes volt, hogy vendéglátóink ebben a negyedben, egy ilyen azaz egy kínai éterembe invitáltak bennünket. A hely nagyon elegáns volt, kedves és szolgálatkész pincérekkel. A "terülj, terülj asztalkám" kifejezés ebben a szituációban kevésnek bizonyult, hiszen perceken belül finomabbnál finomabb ételeket hordtak ki az asztalunkra. Majd egyszer csak megszólalt a "kedves velem utazó magyar nő"..és a következőket mondta.....nem éppen kedveskedő stílusban... "engem Amerikában mindig Kínai Étterembe hívnak..."
Vendéglátóink hölgy tagja kicsit zavarba jött...majd ezt válaszolta: " Ha mondtad volna, hogy ez nem jó, akkor elmehettünk volna egy Steak Házba" is...
Ami pedig engem illet..én is zavarba jöttem mert, hogy... mi meghívottak voltunk, vendégeik voltunk...élvezhettük amit elénk tártak....és nem mellesleg olyan kínai ételeket ehettünk, amit itthon Magyarországon meg csak nem is láttunk, nem hogy ettünk volna...Mindezt Kanadában...Vancouverben a Világ 2. legnagyobb kínai negyedében.. Kanadai konyha kontra kínai konyha....

...és, ahogy a TV-ben látjuk egy-egy csatornán feliratozva, most nekem is az jutott eszembe hogy ,...no comment... :-(

A képeken látható ételeket fogyasztottuk el, a teljesség igénye nélkül... :-)

Vancouver Vancouver 1

Vancouver 2 Vancouver 3

Megjelent: 799 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly