Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2014. február 18., kedd 17:41

Kanadai előétel füstölt lazaccal...

Írta: 
Értékelés:
(8 szavazat)

Történet:
Kanada... :-) Valamelyik nap eszembe jutott, hogy Vancouver-ben vagy nem is ott ? :/ hanem Prince George-ben /Canada BC Tartomány/ a Fraser folyó partján, kínált Katika minket ilyen finomsággal. A számban éreztem az ízét igaz, hogy a füstölt lazac nem Kanada valamelyik gyönyörű tavából származott, de itthon is lehet kapni, svéd vagy norvég származásút, ami a "célnak" megfelel...és a többi hozzávaló is beszerezhető. :-)

Hozzávalók 2 személyre:
1 csomag borsos füstölt lazac /nagy áruházakban kapható/
10 dkg selyemsonka
1 db avokádó
1 nagyobb szál sárgarépa
6-8 szem miniparadicsom
só, bors

Elkészítése:
A lazacot szépen elhelyezzük a tányéron, az avokádót héjától megszabadítjuk, magját kiszedjük, majd nem túl vékony szeleteket vágunk belőle. A sárgarépát karikákra vágjuk. Ezeket is ízlésesen elhelyezzük a tányéron. A selyemsonkát összehajtogatjuk, hengerré formázzuk, a végén pedig a miniparadicsomokat félbevágjuk és szintén elrendezzük a tányéron. 

Sóval, borssal ízesíthetjük, friss kenyérrel, vagy pirítóssal fogyasztjuk.
Nagyon kellemes és finom előétel, vagy könnyű főétel is lehet. :-)

A képeken az előételt, a Fraser folyót és a Fraser parti 100 éves kanadai házat, valamint az odafelé vezető út néhány szépséges részletét láthatjátok... :-)

 

fustoltlazac 

A környék!

 

 

fraser fraserparthaz rockyhegyseg

whs

Megjelent: 1237 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. február 18., kedd 20:24
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly