Solar Gold Zrt.

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
2013. november 18., hétfő 20:32

Kanadai juharszirupos citromkrém

Írta: 
Értékelés:
(5 szavazat)

Történet:
Azon gondolkodtam, hogy milyen kanadai édességet tehetnék én fel ide, a konyhai honlapomra... :-) Valahol egy női magazinban olvastam a citromkrémről és arról, hogy a kanadaiak ezt juharsziruppal készítik el. Igen, ez így van. Juharszirupot itthon is lehet kapni, viszont a kintlétem alatt én is beszereztem eredeti kanadait, amit haza is hoztam. Így ebből el is készítettem ezt a finomságot.Hozzávalók a krémhez:
10 dkg vaj
10-15 dkg cukor
1 dl citromlé
1 kk citromhéj
2 tojás
2 ek juharszirup

Tálaláshoz:
Frissen sütött piskóta, vagy babapiskóta
Friss mentalevél

Díszítéshez:
Virág a kertemből... :-)


Elkészítése:
A vajat felkockázzuk, és a hozzávalókat egy akkora lábosba rakjuk, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz, amiben vizet forralunk. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverjük, amíg egyneművé válnak. Kb. 20 perc főzés szükségeltetik, amíg besűrűsödik a krém, de ezt látni fogjuk úgy is, ha már a fakanálra tapad a krém.

Tálaláskor, még melegen üvegpoharakba kanalazzuk, ha úgy érezzük, hogy sűrű, kevés citromlével higíthatjuk. A piskótákat összetépjük kicsi darabokra, vagy a babapiskótát daraboljuk és a krémbe keverjük óvatosan. Majd mentalevelekkel és apró virágokkal díszítjük.

Ötlet:
A piskótát vagy a babapiskótát kicsit cukros citromlébe áztathatjuk, majd ezek után rétegesen helyezzük el a poharakba a krémet ráöntve. :-)

De, hűtőszekrénybe téve, másnap a citromkrémet felhasználhatjuk pirítósra, mintegy jam helyett...nagyon finom... :-)

citromkrem1 citromkrem2

Megjelent: 1128 alkalommal
Desszerteket sütni főételeket,leveseket főzni

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

 

Isten tudja borito

Rólam

cunimama2015   qrcode

Azt mondják, hogy igazán jól sütni főzni csak az tud...aki szeretetből teszi ezt...es aki szereti azt vagy azokat az embereket, akinek vagy akiknek ezt teszi. Én örömömet lelem benne..

Az ételeimhez a borokat a Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar borok és ételek harmonizációja c. könyve alapján ajánlom.

Címkék

This Browser is not good enough to show HTML5 canvas. Switch to a better browser (Chrome, Firefox, IE9, Safari etc) to view the contect of this module properly